Ons team

Groepsfoto juli 2013

Over ons team

Kwaliteit en service zijn de fundamenten van ons bedrijf, maar zonder een goed en enthousiast team kunnen we dit nooit waarmaken. Ons team is een warme en hechte club die naast hun professionaliteit ook op persoonlijk vlak veel gemeen hebben. Ieder teamlid heeft zijn eigen kwaliteit en specialisme maar allemaal hebben zij hetzelfde doel voor ogen: een zo lekker mogelijk product maken en u de hoogst mogelijke service bieden. Wij stellen u met trots voor: "Het Bakkerij Vreugdenhil Team"


Jan Vreugdenhil

Ik zit sinds 1967 in het bakkersvak maar mijn eerste herinnering aan de bakkerij was toen ik vier jaar was. Ik ging toen op mijn manier al koekjes maken en zo ben ik eigenlijk steeds verder het bakkersvak in gerold.

Vroeger was ik actief in de wedstrijdsport. Schaatsen, wielrennen. Toen ik de dertig gepasseerd was en niet meer zo presteerde gaf dat geen volledige voldoening meer en ben ik me meer op de wedstrijden in de bakkerswereld gaan richten. Ik heb altijd de drang gehad om te presteren. Dan kom je in contact met mensen die gelijkwaardig, maar misschien wel beter zijn dan jij. Nou, en daar leer je dan weer van. Elke keer weer kennis vergaren om zo goed mogelijk te zijn. Zo ben ik dikwijls aan het experimenteren om de smaak en kwaliteit nog beter te krijgen. Mijn streven is nog steeds elke dag het allerbeste product te maken. En daarom ben ik nog steeds trots op de prijzen die ik bij verschillende wedstrijden behaald heb.

Ja, en dat sterrengebeuren was natuurlijk helemaal de kroon op ons werk. In 2010 twee sterren, in 2011 drie sterren en in 2012 weer drie sterren. En die drie sterren toen nog steeds als enige in Nederland. Dat is iets om geweldig trots op te zijn. Maar het meest trots ben ik toch op onze bakkerij en het team dat altijd meedenkend, meelevend en behulpzaam is.


Gerda Vreugdenhil-Lekkerkerk

Ik ben sinds 1977 getrouwd met een warme bakker en zo rolde ik het bakkersvak in. Wat ik zo leuk vind aan dit bakkersvak en het verkopen van allerlei producten, is dat je met mensen omgaat en dat het daarbij gaat om producten waar je helemaal achter staat. Het product moet vers zijn en goed van smaak. Service is ook heel belangrijk. Daarbij is het ook belangrijk dat je goed luistert en advies geeft. Heeft iemand vragen dan ga je naar oplossingen zoeken, hem helpen als dat nodig is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je iets bij de klant gaat bezorgen. Ja, en dat werpt toch ook z’n vruchten af.

Waar ik heel trots op ben is het team. We hebben een gezellig koppeltje, we hebben plezier met elkaar, we gaan wel eens samen uit maar het is ook soms keihard werken. En dat persoonlijke, dat warme wat we in ons team hebben breng je ook over naar de klant.

Het leukste product om te verkopen vind ik een bijzondere broodsoort die nog haast niemand heeft geproefd. Persoonlijk vind ik banketcake het allerlekkerste product, een gewone roombotercake. Daar mogen ze me ’s nachts voor wakker maken.

Mijn favoriete broodsoort is Westlands volkoren. Fijn volkoren en saucijzen vind ik ook erg lekker, maar als ik echt zou moeten kiezen, dan kies ik voor een doodnormaal plakje cake. Mijn grote hobby? Wielrennen.


Gerard Vreugdenhil

Ik ben min of meer hier in de bakkerij geboren. Het bakkersvak is mij dus met de paplepel ingegeven. Het was voor mij ook vanzelfsprekend dat ik de bakkerij in zou gaan maar er is door mijn ouders nooit een dwang achter gezet. Je moet er natuurlijk wel echt achter staan om dit vak te gaan doen want het is echt geen van '9 tot 5 baan'. Ik heb verschillende opleidingen gedaan en kwam tot de ontdekking dat brood mij het meeste trekt. Al tijdens mijn leerperiode deed ik mee aan kampioenswedstrijden en behaalde diverse prijzen. Maar het mooiste vind ik toch wel dat ik opgenomen werd in het Boulangerieteam. Dat is een organisatie die de ambachtelijke broodbakkerij propageert en waar op een heel hoog niveau gewerkt wordt. Ze kijken naar je achtergrond waarna je, na een strenge selectie toegelaten kan worden tot het team. In 2012 deed ik namens het Boulangerieteam op internationaal niveau mee aan de Independent Bakery Association in München en behaalde daar de derde prijs.

Het is voor mij een uitdaging om terug naar de basis te gaan. Dus gewoon werken met alleen bloem, gist en water en daar een mooi product van te maken. Dat is voor mij een uitdaging. En uitdagingen, ja, die heb je gewoon in je. Zo blijf ik ook bezig om nieuwe smaken te ontwikkelen voor wedstrijden enzo. En die kan je dan later ook in je bedrijf toepassen. We runnen de zaak als familie met z'n vijven maar ik voel me beslist niet een meerdere ten opzichte van collega's. We zijn als het ware één familie en daardoor is de sfeer hartstikke leuk. Er is een hechte samenhang en iedereen is ook heel flexibel. Ik kan bijvoorbeeld zo bij 'banket' instappen en van het banket kunnen ze elk moment bij het brood instappen. We zijn hier dus allemaal multifunctioneel en dat draagt bij aan die goede werksfeer.


 Elles Vreugdenhil-Van Holsteijn

Ik werk hier sinds 2008 en ga altijd met plezier naar m'n werk. Ik doe nu een vierjarige opleiding bij de PABO in Rotterdam en werk hier alleen op zaterdag en in de vakanties als het nodig is. Toen ik hier voor het eerst binnenkwam schrok ik wel toen ik hoorde dat je al die broodsoorten uit je hoofd moest leren. Het zijn er wel zo'n zestig! Maar gaandeweg leer je ze allemaal wel kennen. Wat ik leuk vind aan het werken in de winkel zijn de contacten met klanten. Je hebt daarbij dikwijls een voorlichtende taak. Zo krijgen we nog wel eens vragen over allergievrije producten. Dat krijgt bij ons steeds meer aandacht. Steeds meer mensen vragen bijvoorbeeld naar brood met minder zout. Wij hebben speciale cursussen gevolgd om de klanten daarover te kunnen informeren. Ik heb het erg naar m’n zin met mijn collega’s. Iedereen is leuk bezig op z’n eigen manier en toch is iedereen weer anders, maar we vormen wel één team. Zo was het met de ‘Sterrenverkiezing’ heel hard ploeteren maar als je dan die sterren krijgt voor wat we hebben gedaan, dan geeft dat wel weer een heel grote voldoening.

Chris Vreugdenhil

Ook ik ben hier in de bakkerij geboren. De kinderstoel stond bij wijze van spreken op de werkbank en wij zijn er als hechte familie in opgegroeid. Het bakkersvak werd ons daarbij met de paplepel ingegeven en al heel vroeg stond mij voor ogen: ‘Ik word bakker’. We zijn nooit in die richting gedwongen en werden altijd vrij gelaten in onze keuzes. Na een vierjarige VMBO opleiding heb ik in Wageningen de hogere bakkerijschool gedaan. Daarna ben ik eerst bij andere bakkerijen gaan werken want mijn vader stond erop dat je de neus ook buiten de deur ging steken. Hij zei altijd: “Blijf naar buiten kijken jongens, want de wereld is wijder dan alleen onze bakkerij”, en daar hamert hij nog steeds op. Dit bedrijf is voor mij als een kindje. Het heeft net zo de aandacht en de liefde nodig die je ook in een kind moet steken. Het werken is voor mij een levenswijze. Je bent constant bezig je bedrijf zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Elke dag is weer een uitdaging om dat warme 'Vreugdenhil-gevoel' naar ons team en onze klanten over te brengen. Als je hier tevreden mensen op de werkvloer hebt en klanten een mooi product kunt verkopen, dan ben ik helemaal gelukkig. Mijn passie is 'banket'. Als het lopende werk in dat deel van de bakkerij gedaan is ga ik in mijn kantoor het administratieve werk doen en hou me verder bezig met o.a. de bedrijfsvoering, marketing, management, overleg met vader Jan en broer Gerard en allerlei regelwerk eromheen. Elke dag is hier weer anders en dat houdt het boeiend en uitdagend.

Linda Vreugdenhil-Dekker

Als 15-jarig meisje kwam ik voor het eerst als winkelhulp op zaterdag in de bakkerij werken. Al vroeg kwam ik zo in aanraking met het bakkersvak en de bakkerij. Zo leerde ik Chris kennen, we kregen verkering en nu zijn we getrouwd. Voor ons trouwen heb ik de opleiding 'Tourism and leisure management' gedaan en ook nog een paar jaar gewerkt als stewardess bij de KLM. Na ons trouwen ben ik vervolgens fulltime in de winkel gaan werken. Ik vind het superleuk om als familielid deel te mogen uitmaken van de bakkerijfamilie. Ik ben hoofdverantwoordelijk voor alles wat rondom de winkel gebeurt. Niet alleen als gastvrouw vindt u mij in de winkel, maar ik doe ook de marketing en social media. Ik ben onwijs trots op mijn winkelteam, maar ook op onze klanten die uit een straal van wel meer dan veertig kilometer naar onze winkel komen. Persoonlijk contact met onze klanten en ze een 'welkom thuis' gevoel te geven, ze weer met een glimlach de deur uit zien gaan, vind ik het allerbelangrijkste. Ik zeg vaak: "Een glimlach kost niets, maar kan wel iemands dag maken." En dat is toch geweldig?

John van Antwerpen

Ik ben in het bakkersvak terechtgekomen door, ja waardoor? Ik werd gewoon bakker. Het was er opeens. M’n opa en m’n oom waren ook bakker. M’n vader was tuinder maar eigenlijk heb ik nooit het idee gehad om tuinder te worden. Ik heb de horecaschool gedaan en in het derde jaar koos ik voor de bakkerij. Via een stage ben ik in 2002 hier binnengekomen en niet meer weggegaan. Ik heb in 2009 de opleiding brood- en banketbakker afgerond, met als specialisatie ‘banket’. Ik kan daar volledig m’n creativiteit in kwijt. Het is telkens weer een wedstrijd met jezelf om iets moois te bedenken en neer te zetten. Als dat lukt dan sta ik echt te genieten. Het leuke van het werken hier is ook dat je je kennis over kan dragen aan de jongens die hier werken. Dat doen we eigenlijk met z’n allen. En dat maakt het hier dubbel leuk. Absoluut. Het mooiste moment uit m’n tijd hier bij de bakkerij was misschien wel het moment toen we in 2010 twee sterren haalden. We hebben dat toen gedurende een maand met de klanten gevierd met als thema ‘De klant is koning’. Het jaar daarop als enige in Nederland drie sterren en dat was helemaal de kroon op ons werk. Dat sloeg natuurlijk alles. Dat was een hele happening. We hadden ‘De nacht van Vreugdenhil’, het ontbijt met ‘De vroege vogels’, ’Meet and Greet the Bakers’ en Cupcakes versieren voor de kinderen. Dat was geweldig. We hebben toen met z’n allen intensieve dagen gemaakt. Op het moment merk je dat niet, dan ga je gewoon door. Je gaat er voor als team. Zeker in zo’n periode ben je één grote familie. Absoluut.

Reneé Beekenkamp

Ik zit al sinds 1989 in het bakkersvak en werk hier sinds 1998. Ik heb het ontzettend naar mijn zin want je werkt met gezellige en goede mensen. Een goed team. En het ambachtelijke waarmee we hier nog steeds werken trekt mij heel erg. Ik heb tijdens mijn opleiding brood en banket gedaan, maar brood trekt mij meer. Ik vind brood bakken mooier. Het deeg aanvoelen, met je handen werken, brood opmaken. Banket is ook mooi, maar voor mij te priegelig. Toen ik hier twaalf-en-een-half jaar was werd een groot feest voor mij gegeven. Dat was wel een verrassing want ik had de tel niet bijgehouden. Wat ik wel bijhoud is dat we, sinds ik hier werk, al aan de zesde verbouwing bezig zijn. Iedere keer denk je: “We groeien uit onze jas, maar er wordt altijd wel weer plek gevonden om een oven of een rijskast bij te zetten”. We zijn steeds bezig om naar vernieuwingen te zoeken. Maar dat pannetje met deuken en dat antieke weegschaaltje waar ik mee werk, dat doe ik niet weg. Het pannetje is niet lek en de weegschaal heeft nooit last van lege batterijen en als je het laat vallen gaat het ook niet kapot. We zijn hier allemaal honkvast. Ze komen hier allemaal als jonkie binnen, doen hun opleidingen en werken dan als volleerd banketbakker in dit bedrijf. Hier leren ze dan nog de fijne kneepjes van het vak en ze zijn overal inzetbaar. ’Eigen kweek’ noemen we dat. Ik begin twee dagen in de week vroeg, vrijdagochtend begin ik om twee uur en dan zijn we meestal om één uur in de middag klaar en dan start ik weer vrijdagavond om half twaalf tot zaterdagochtend. Zwaar? Ach, het is maar net wat je gewend bent.

Tim Boers

Ik loop sinds 2004 mee in de bakkerij. In het begin alleen op zaterdag om bestellingen rond te brengen maar in 2009 ben ik hier in vaste dienst gekomen. Ik ben toen beroepsopleidingen gaan doen en die heb ik in juni 2013 afgerond. Ik ben dus gediplomeerd brood- en banketbakker. Ik doe nu hoofdzakelijk ‘banket’, alleen op dinsdagnacht en -ochtend doe ik ‘brood’. Ik heb al aan heel wat wedstrijden meegedaan en ben daarbij ook in de prijzen gevallen. Ik deed onder andere mee aan verschillende jeugdwedstrijden en werd in 2011 tweede, en in 2012 en 2013 eerste bij de Nederlandse Jeugdkampioenschappen. M’n plankje thuis staat al behoorlijk vol met bekers. Ik bezorg op zaterdagen nog steeds in de wijk. Je hebt dan contact met de klanten en dat vind ik helemaal geweldig. Het is net weer even iets anders. De periodes tussen Sinterklaas en Oud-en-nieuw vind ik helemaal goud. Je werkt dan onder druk, maar ik ben niet zo stress-gevoelig. Die druk geeft me juist een kick. Op school had ik een klasgenoot die op zijn stageplaats de hele dag aan de lopende band stond en dat is hier gelukkig niet zo. Iedereen wordt hier zo begeleid dat iedereen ook alles kan. Je springt daar in waar je nodig bent. Met m’n collega’s kan ik goed opschieten. Perfecte lui, ook buiten het werk om. Dat fietsen met elkaar vind ik super. De volgende dag hebben we dan altijd weer iets om over na te praten.

Carla Hagen

Ik leerde Gerda Vreugdenhil kennen door onze gezamenlijke interesse in het racefietsen. Toen er een vacature kwam werd mij gevraagd hier te komen werken en ik werk hier nu sinds 2009. Ik had niet verwacht dat het achter de winkel zo groot was, dat er zoveel mensen werkten en dat het assortiment zo groot was. Ja, en nu ik hier werk kan ik zeggen dat ik aan m’n collega’s een paar goede vriendinnen overgehouden heb. We gaan wel eens samen uit eten en komen bij elkaar op verjaardagen. Wat me is bijgebleven is die eerste keer dat we twee sterren haalden. Het jaar daarop was je dubbel gemotiveerd voor de drie sterren en gaf je tweehonderd procent. De aanloop naar zo’n sterverkiezing is best wel eens stressen maar het gebeurt allemaal in een heel goede sfeer en dan kan je veel aan. Wat ik hier bijzonder vind is dat er mensen uit het hele Westland komen en zelfs daarbuiten. Ze stappen in hun auto om hier hun brood en andere producten te komen halen. Bij de kroning van Willem Alexander stonden de mensen tot ver buiten de winkel in de rij te wachten om hier hun ‘Oranjedubbeldekkers’ te halen. En dat gebeurt ook met Kerst en Oud-en-nieuw. Dat vind ik bijzonder!

Kris Huysman

Ik wilde altijd al bakker worden en op een visite zei Jan Vreugdenhil een keer tegen me dat ik maar eens een keer moest komen kijken. Zo ben ik hier als twaalfjarig jochie binnen komen druppelen als hulpje voor van alles en tussendoor leerde ik al aardig wat. Ik ben naar het VMBO in Rotterdam gegaan en daarna naar Leiden voor m’n vakopleiding. Ik hoop daar in 2016 m’n diploma ‘brood’ te halen. Ik ga daarvoor één dag in de week naar school, werk hier vier dagen en ik ben op donderdag vrij. Ik doe de richtingen ‘brood’ en ‘banket’ allebei met plezier maar ik zit toevallig in het jaar dat je voor één van de twee moet kiezen, dus kies ik voor brood. Als het seizoen van de wedstrijden weer gaat komen dan oefen ik op m’n vrije dag in Leiden en leer natuurlijk ook veel van Gerard (Vreugdenhil). Die stopt ook heel veel tijd in ons. Ik heb in ‘brood’ en ‘banket’ evenveel plezier. Met ‘banket’ ben je heel creatief bezig, met ‘brood’ moet je echt je hersens gebruiken. Dat luistert allemaal zo nauw. Brood is veel meer een ‘procesbehandeling’. Zo moet je bijvoorbeeld, afhankelijk van de buitentemperatuur, de temperatuur van je water aanpassen. Daar zit een uitdaging in want niet één dag is hetzelfde. Naast het werk hier fietsen we ook veel met de mensen van de bakkerij. Op maandag zitten we op de racefiets. Dan rijden we met de grote groep van de bakkerij en fietsen een rondje Westland van zo’n 45 kilometer. Het is dan altijd een leuke uitdaging wie het snelste is. In de winter zitten we binnen en dan zijn we met zo’n 30 man aan het spinnen om toch bezig te blijven. En zodra het weer langer licht is gaan we natuurlijk weer naar buiten.

Cynthia Koene

Ik ben hier in augustus 2013 in dienst gekomen. Ik heb hiervoor een aantal jaren bij twee collega-bakkers gewerkt en daarna zes jaar bij een cateringbedrijf. Daar heb ik de bakkerswereld dus ook van een heel andere kant leren kennen want in de catering krijg je de producten aangeleverd en gaat er dan iets mee doen. In de inwerkperiode moet je wel veel leren. Wat voor brood is er in het assortiment, wat zit er in. Wat is nou eigenlijk spelt en wat is tarwe. Daarnaast is er natuurlijk ook het gebak. Je ziet dat er niet alleen maar gewerkt wordt met crème en slagroom maar ook met heel andere producten zoals bijvoorbeeld panacotta en monchou En dan hebben we natuurlijk die nieuwe oven in de winkel waar bijzondere authentieke broodsoorten gebakken worden. Je moet hier natuurlijk ook leren om te schakelen. Je bent niet alleen brood aan het verkopen, maar als je ziet dat er ergens anders een paar handen nodig zijn, dan moet je daar op in kunnen springen. Het maakt je werk wel veelzijdig. Vanaf dag één voelde ik me hier al thuis. Je wordt door iedereen meegenomen en zien ze dat je iets niet weet, dan helpen ze je meteen. De sfeer met de collega’s is dan ook heel leuk. Ik was hier pas en toen werden we allemaal bij een zus van Jan op een bruiloftsfeest uitgenodigd. Ik heb ook meegedaan aan ‘The ride for the roses’ want ik fiets ook, en dat doe ik nu dus ook met het Vreugdenhilteam. Het is leuk werken met de mensen die hier vast werken. We zijn allemaal een beetje van dezelfde leeftijd, maar ook met die leuke enthousiaste jonge meiden die hier in het weekend werken is het fantastisch samenwerken. Maar dat komt natuurlijk ook omdat iedereen hier gewaardeerd wordt.

Sam Mastop

Omdat ik hier nogal eens met m’n moeder kwam, wist ik dat het hier een leuke winkel was en toen ik een stageplaats moest zoeken dacht ik gelijk aan Vreugdenhil. Ik ben hier toen met Pasen 2014 als stagiaire begonnen en na twee weken vroegen ze of ik hier op zaterdag wilde komen werken. De keus was voor mij niet moeilijk. 2015 is voor mij het examenjaar. Het is dus echt spannend. Heel lang wist ik niet wat ik wilde gaan doen, maar ik ben helemaal gek van paarden. Eerst wilde ik de kappersopleiding gaan doen, maar ik kies nu toch voor het MBO in Maasland waar ik de opleiding ‘Paardenhouderij’ wil gaan doen. Het werken is hier heel gezellig en speciaal want je bent heel de dag met mensen bezig. Producten worden hier met liefde gemaakt en het is vanzelfsprekend dat jij daar ook zo mee omgaat. Ik ben met het feest van John in 2014 ook mee geweest en daar leer je de collega’s echt kennen. Hier op het werk zijn ze al super aardig en leuk, maar bij zo’n weekend leer je de mensen toch weer anders kennen. Ook van de serieuzere kant. Het einde van de dag, zo om vier uur, vind ik hier ook wel leuk want dan gaan we schoonmaken. Dan mag de muziek aan en dan is het helemaal feest hier.

Sara Mounadi Idrissi

Mijn ouders komen uit Marokko maar ik ben in Nederland geboren. Het is leuk om met vakantie naar familie in Marokko te gaan maar in Nederland voel ik me ook heel erg thuis. Ik zit op het Flora College in Naaldwijk en we moesten een stageplek zoeken. We mochten zelf kiezen en Bakkerij Vreugdenhil leek me wel een geschikte plek. Ik zat toen in het derde leerjaar. Eerst werkte ik hier als stagiaire de hele week en daarna op de woensdagen. Toen m’n stageperiode hier afliep werd me gevraagd of ik hier wilde blijven werken. ‘Graag!’ zei ik. Dat doe ik nu op maandag (na schooltijd) en zaterdag. Wat ik na het Flora College ga doen weet ik nog niet. Ik moet dan wel iets kiezen waar ik dan ook echt voor ga. Maar voorlopig blijf ik hier nog werken. De collega’s waarmee je werkt zijn allemaal erg vriendelijk. Het team is echt super, en ik vind het leuk om met mensen om te gaan. Dat vind ik echt top!

Daan Peterse

Ik ben geboren in 1996 en ging na de basisschool naar het VMBO. Ik wilde eerst iets met auto’s gaan doen, maar toen ging ik een keer met m’n broer mee naar de bakkerij en vond het wel interessant. Ik ben toen naar open dagen gegaan en kwam al snel tot de conclusie: ’Dat wordt ’em’. En zo ben ik de kant van het bakkersvak opgegaan. Ik heb nu al verschillende opleidingen gedaan maar op het MBO wilde ik eerst ‘banketbakker’ en dan ‘broodbakker’ gaan doen. Ik wil echt allround worden ook al weet ik nog niet welke kant ik echt op wil. Ik wilde eerst alleen maar banket doen maar toen zag ik hoe het brood maken hier gebeurt. Toen dacht ik: “Dat is het”. M’n eerste indruk van brood was altijd ’gewoon afwegen, kneden, de rijskast in en dan de oven in’, maar het is veel meer dan dat. Ik vind ‘brood’ steeds leuker worden, zeker sinds ik voor m’n wedstrijden heb geoefend. Ik heb in maart 2013 voor het eerst met het ‘Nederlands Kampioenschap VMBO Broodbakken’ meegedaan en ben toen eerste geworden. Ik zit nu nog één dag in de week op school en werk vier dagen hier. Op zaterdag begin ik om twee uur en werk dan tot half één. Ik heb dan nog de hele zaterdag voor mezelf. En dat vroege opstaan, ach daar wen je ook vanzelf aan. Het scheelt ook als je het leuk vindt waar je mee bezig bent. Als ik op vrijdagmorgen opsta, sta ik al te springen om hier weer te gaan werken. Ik heb het hier enorm naar m’n zin en hoop hier ook wel te blijven.

Evert-Jan van Rijsdam

Ik ben in 2004 in Leiden een opleiding ‘Brood en banket’ gaan volgen en kwam tijdens die opleiding al vrij snel hier in dienst. Ik heb in 2010 die opleiding afgerond en ben hier toen full-time komen werken. Brood is voor mij de meest aantrekkelijke richting geworden want voor banket moet je aardig wat geduld hebben. Dat priegelwerk, dat trekt mij niet zo. Ik kan het wel en ik wil het ook wel, maar ik voel meer voor brood. Brood is ook een heel mooi en dankbaar product. Sinds een half jaar ben ik ook leermeester. Daar volg je dan ook een speciale cursus voor. Eén van de leerlingen die hier rondlopen heb ik onder mijn hoede. Ik hou hem in de gaten en als hij vragen heeft kan hij altijd bij mij terecht. Ik probeer hem ook zoveel mogelijk uit te leggen. Ik heb het hier van het begin af aan uitstekend naar mijn zin gehad en zou hier niet weg willen. De omgang met collega's is heel goed en er is hier een hele goede sfeer. We hebben echt een heel goede band met elkaar. Het werken in de piekperiodes? Het is aanpoten, maar het heeft ook wel weer wat. Hard werken, maar het gebeurt in een goede sfeer. Nou, en dan kan je heel wat aan en dat geeft dan ook wel weer een kick.

Daan Zonneveld

In januari ben ik gestopt met het rijden op de vrachtwagen. Ik heb dat op de kop af dertig jaar gedaan. Door heel Europa. Ik zocht het dichter bij huis. Toen ik hoorde dat Sjaak Groeneveld ging stoppen met bezorgen zag ik daar een leuke mogelijkheid om toch bezig te blijven.
Ik ben een maand met Sjaak op pad gegaan, een inwerkperiode. Het was wel moeilijk om al dat brood uit elkaar te houden, maar de meiden waren hier zo aardig om spiekbriefjes op de producten te doen want ik ga soms de wijk in met tweeëntwintig soorten brood. Maar ik begon het toch redelijk snel onder de knie te krijgen.
Ik kom op mijn route langs reuze aardige mensen. Altijd in voor een praatje. Reuze leuk. Chris heeft me wel een keer gezegd: ‘Je moet wel voor de avond terug zijn’.
Voor mij gaat het hier echt geweldig. Met het personeel, met wie dan ook, het gaat hier allemaal zo gemoedelijk. Het is net één familie. Dat is echt niet normaal. Het is een gigantisch bedrijf hier. En iedereen werkt even hard. Fantastisch jôh.

Magda Zonneveld

Toen de kinderen naar school gingen kreeg ik zin om weer iets te doen en zo ben ik hier in 2002 in de winkel gaan werken. Eerst één ochtend in de week en van lieverlee is dat dertig uur geworden. Door de liefde voor het vak ben ik me steeds meer gaan interesseren voor alle in- en outs van de winkel. Elke dag is anders. Je weet nooit wat je op een dag te wachten staat en dat is denk ik ook de uitdaging die je hier iedere dag weer aangaat. Je streeft er steeds weer naar klanten met een goed gevoel de deur uit laten gaan en dat ze daardoor ook weer graag terugkomen. Meedenken, een luisterend oor hebben. Het familiegevoel niet alleen te hebben met je collega’s, maar er ook te zijn voor de klant. We proberen hier de klant dan ook niet alleen als ‘klant’ te zien. Ook al is het erg druk, dan toch de tijd voor die ‘klant’ te nemen. En dat noem ik een uitdaging. Dat is trouwens ook de kracht van het team waar we hier mee werken. Feit is en blijft: ‘Je moet er in passen’. En daarin zijn we hier uniek. Wat ik ook toejuich is dat de bakkers in de regio elkaar niet meer zozeer concurrent van elkaar zijn, maar meer als collega’s. Maar toch wil je de beste blijven en daarom is het goed dat we het hier bij één winkel houden. Dat is goed voor de kwaliteitsbewaking. Wonderen gebeuren hier niet, maar we zitten er soms bijna tegenaan.

Adres

Bakkerij Vreugdenhil
Willem III straat 27
2676 AN Maasdijk
Telefoon: 0174-512424
Voor vragen en informatie gaat u naar
E-mail: info@bakkerijvreugdenhil.nl


Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur
Zaterdag: 7.30 tot 16.00 uur
Op zondag zijn wij gesloten